Tisdag 18 september kl. 19.00 
Sagateatern
Några av oss

Petr Ginz är fjorton år när han anländer till gettot och koncentra-
tionslägret Theresienstadt 1942. Tillsammans med en grupp andra pojkar utropar han en egen republik och ger ut en tidning - Vedem. Med risk för sina liv rapporterar de sakligt och gripande om livet i Theresienstadt och ger ut 83 nummer under två år.

Pojkarna i Theresienstadt lyckades i det yttersta mörkret mobilisera sin kreativitet till motstånd, medmänsklighet och meningsskapande.
1944 förs Petr Ginz till gaskamrarna i Auschwitz. En av pojkarna
i redaktionen gräver ner tidningarna bakom smedjan i lägret och på så sätt bevaras texterna för framtiden. Nu blir de teater.

Speltid: 1 tim 30 min, ingen paus

Biljetter
Medlem Skådebanan: 175 kr, scenpass: 160 kr, ordinarie: 200 kr, student: 175 kr, under 21 år: 100 kr.
Biljettsläpp i augusti!

Torsdag 13 september kl 19.00
Crusellhallen, Konsert & Kongress
Crusellserien: Ludwig van  

Dirigent: Christoffer Nobin
Solister: David Huang Trio: David Huang, Amalie Stalheim, Guro Asheim

Med dunder och brak inleder vi säsongen och låter Beethoven få vara vår ledstjärna. Kvällens musik har på ett eller annat sätt koppling till honom och visar att hans musik är evig. David Huang, Amalie Stalheim och Ragnhild Hemsing  kommer till Östgötamusiken för första gången. Vi möter dem i Beethovens Trippelkonsert. Säsongsöppningen utgör också starten på Svensk Blåsmusikfestival vilket lockat oss att koppla ihop Östgöta Blåsarsymfoniker med Hemvärnets Musikkår Östergötland och Linköpings Skolmusikkår för att spela Johan De Meijs Extreme Beethoven. Dessutom framförs musik ur filmen A Clockwork Orange och Tobias Broströms On Urban Ground.

För biljettbokning: 
www.konsertkongress.se
eller ring 013-190 00 00

Tisdag 4 september kl. 19.00 
Sagateatern
Vattnet 

En berättarföreställning efter Torgny Lindgrens novell; allvarlig, komisk och dråplig om vart annat.

Alltihop börjar med ett brev till länsstyrelsen i Ume. Hur är det egentligen med vattenkvaliteten oppå Kläppmyrliden?

Det här är historien om att finna vattnet. Ett sökande oppå djupet. Hur djupt ska man gräva? Vart ska man gräva? Kan man leva utan vattnet? Och blir vi någonsin färdiga i vårt sökande? Till slut skickas bud efter en skicklig brunnsgrävare, en riktig vattudoktor. Kommer han att finna de stora djupens källor?

Speltid: 50 min, ingen paus

Biljetter
Biljetter köps hos oss på Skådebanan
Medlemmar i KARIL/scenpass: gratis, övriga/familjemedlemmar: 150 kr/80 kr.  Priset inkluderar Scenpass och ett års medlemskap i KARIL.

loading...

Tidigare aktiviteter 2018

11, 12, 18, 19, 25 och 26 aug kl 15.00
15 och 22 aug kl 18.30
Landeryds hembygdspark
Bäddat för galenskap
med kulturaktörerna

Året är 1942…
… Andra världskriget är i full gång vilket gjort att den svenska regeringen, under ledning av statsminister Per-Albin Hansson, tagit beslutet att utöka försvarets budget markant och kallar nu in alla män som kan delta i kriget.Pris: Skådebanan 180 kr, Ordinarie 250 kr, Pens/stu 210 kr, Barn 100 kr
Biljetter bokas på Skådebanan tel 013-12 88 73 eller via e-post info@skadebanan.nu eller bokas på egen hand på följande länk:
https://www.nortic.se/dagny/event/17677

Onsdag 18 juli föreställningen börjar kl 18.30, introduktion inte spikad än
Bröllopssalen, Vadstena Slott
Genrep med introduktion -Solen och Nordstjärnan

Opéra-ballet pour Louis XIV et Charles XII
Solen och Nordstjärnan – opéra-ballet i två akter, är sommarens stora produktion i Bröllopssalen på Vadstena slott. En föreställning inspirerad av den hyllningsföreställning som Nicodemus Tessin d.y. initierade till firandet av segernvid Narva. Den så kallade Narvabaletten med musik av Anders Düben, Jean Desfontaines och Jean Baptiste Lully utgör huvudnumret i en festkväll kring Ludvig XIV, Karl XII, Tessin och den franska teatertrupp som verkade i Stockholm vid tiden. Dansare, sångare och en orkester under ledning av Dan Laurin i regi och koreografi av Karin Modigh. 
Läs mer om produktionen här.

Pris: 200 kr ( Ord 390 kr ) inkl föreställning och introduktion
Biljetter bokas via https://www.nortic.se/dagny/show/54749   
ANGE KAMPANJKOD: Skådebanan

Fredag 29 juni introduktion kl 18.15 och föreställning kl 19.00
Gräsgården Vadstena
Genrep med introduktion -Två adelsmän från Verona

Fem unga människor på tröskeln till vuxenlivet. Kärleken drabbar dem som ett åsknedslag och ingenting blir sig likt! Den första förälskelsens magi, drömmar om ett lyckligt äktenskap, föräldrars makt, geografiska avstånd, begärets desperation. Hur hanterar Silvia sin stränga pappa, som vill bestämma över hennes liv? Hur ska Julia som ensam flicka ta sig den långa vägen till Proteus, och älskar Proteus två kvinnor? Vad händer med hans vänskap till Valentin, som varat sedan barndomen, när kärleken ställer sig i vägen? Och vill Thurio överhuvudtaget gifta sig med Silvia? Vi följer med hjärtat i halsgropen dessa unga människor i en komisk berg- och dalbana av känslor och hormoner ända till upplösningen bland banditerna i skogen… 

Pris: 100 kr/person (ord. pris 320 kr/st)
Biljetter till genrepet bokar du via Skådebanan på telefonnr: 013-12 88 73 eller via e-post till: info@skadebanan.nu

Onsdag 20 juni kl 19.00
Klockaregårdens trädgård, Grebo
Genrep Släng'en i brunnen

Till ett berömt brunnshotell anländer kungafamiljen för en tids rekreation. Där möter dom människor dom inte umgås med normalt. Naturligtvis är dom där inkognito. Kanske därför folk inte fjäskar eller gör sig till. 
Nyttig upplevelse för både kungen,drottningen och kronprinsen. Helga, brunnshotellets ägare, brinner för att gästerna ska trivas. God mat, hälsobringande(?) brunnsvatten, grötlunk och krocketspel erbjuds. Hennes dotter är inte så intresserad av verksamheten utan mer av en stilig yngling bland gästerna. 

Utöver kungafamiljen finns här också en berömd(?) stumfilmsstjärna och hennes vackra dotter, en falsk greve, några tjuvar, en trädgårdsmästare och ett flertal ärliga gäster samt Helgas systerson Theodo, som fördriver tiden med att busa och reta gästerna.
Under några dagar på brunnshotellet får vi uppleva kärlek, dramatik, lurendrejeri och falskspel. 
VIKTIGT! Vi vill understryka att eventuella likheter med dåvarande kungafamiljen i allmänhet och Gustav V i synnerhet är rena tillfälligheter. 

Pris: 75 kr/st (ord. pris 200 kr/pers)
BIljetter till genrepet bokar du via Skådebanan på telefonnr: 013-12 88 73 eller via mail: info@skadebanan.nu

Söndag 17 juni kl 13.00 OBS ändrad tid!
Färgargården Norrköping
Genrep Emil i Lönneberga

Pris: 50 kr/st (ord. pris 150 kr vuxen, 100 kr barn) 
Boka biljett via Skådebanan på telefonnr: 013-12 88 73 eller via mail på: info@skadebanan.nu

PELIKANEN
Familjedrama av Strindberg

Pelikanen av August Strindberg är en text om kvävande relationer och psykologiska spel inom en familjs slutna väggar. I en matriarkal miljö varvas komik med fängslande dramatik och oväntade vändningar. I det instängda hemmet iscensätts våldsamma rollspel och sociala maktutövanden. Ett dramatiskt avslöjande blottlägger sprickorna i familjefundamentet.

Speldatum
Norrköping, Teater Bråddgatan 34
4, 5, 7, 8, 12, 13, 14, 18, 19 april 2018

Linköping, ung scen/öst
30, 31 maj, 1, 2, 3 juni 2018

PrisSkådebanan 145 kr (Ord 170 kr)
Biljett bokas via Stora teaterns biljettkassa tel 020-51 51 20
Övriga biljettpriser

JORD
Ett relationsdrama

Ett relationsdrama om förväntningar, sårade känslor och ett livsverk som fallit i träda. Den gamle lantbrukaren Mikael är vilse i tillvaron. Hans son Jon har varit borta under många år på grund av sin kantstötta relation till pappan. När pjäsen börjar möts de igen. Pappan är knotig och vresig, precis som Jon minns honom, ändå knyter det sig i magen när han ser hur skröplig han blivit. Sara, som har lärt känna Mikael på det lokala kaféet, dyker upp på gården. Hon involveras i uppgörelsen mellan far och son, och vi får följa den känslomässiga kampen kring gården, framtiden, faderns åldrande och sonens mångåriga frånvaro.

Speldatum
Norrköping, Teater Bråddgatan 34
3, 7–11 mars 2018

Linköping, ung scen/öst
23–27 maj 2018

Föreställningens längd
Cirka 2 timmar och 20 minuter (inklusive paus)

PrisSkådebanan 145 kr (Ord 170 kr)
Biljett bokas via Stora teaterns biljettkassa tel 020-51 51 20
Övriga biljettpriser

CAMERA
Musikal om Ingrid Bergman

En nyskriven musikal om en av tidernas största filmstjärnor – Ingrid Bergman.
Camera handlar om en kvinna som levde sitt liv genom sin persona – framför en kamera och bakom en mask. Musikalen är skriven av teater-, musikal och operaregissören Staffan Aspegren och kompositören, textförfattaren och musikern Jan-Erik Sääf, i ett samarbete mellan Östgötateatern och Högskolan för scen och musik i Göteborg.

Speldatum
Norrköping 28 april - 2 juni 2018

Pris:
Ons-fre: Skådebanan  340 kr (Ord 380 kr)
Lör-sön: Skådebanan 375 kr ( Ord 415 kr)
Premiär 455 kr
Biljett bokas via Stora teaterns biljettkassa tel 020-51 51 20 

FARMOR OCH VÅR HERRE
Hjalmar Bergmans klassiker

Farmor, Agnes Borck, är ensam kvar på gården. Hon har drivit hushållet och affärerna med järnhand och gått från ung piga till mäktig godsägarinna.
Hårda nypor och vassa ord har dock gjort att barnen klippt banden. Genom att sälja gården och dela ut pengarna hoppas nu Farmor kunna vinna dem tillbaka. Hon tänker meddela nyheten på sin 75-årsdag. Men kommer någon på kalaset?
Hjalmar Bergmans roman Farmor och vår herre gavs ut första gången 1921. Farmors klassresa skildras med värme och humor och blir till en gripande berättelse om livslögner, maktbegär, kärlek och sorg.

Speldatum
Norrköping 24 februari - 18 mars 2018 
Linköping 27 april - 2 juni 2018

Föreställningens längd
Längden är inte fastställd, men den beräknas bli cirka 2 timmar och 40 minuter (inklusive paus)

Pris:
Ons-fre: Skådebanan 230 kr (Ord 270 kr)
Lör-sön: Skådebanan 265 kr (Ord 305 kr)
Premiär 345 kr
Biljett bokas via Stora teaterns biljettkassa tel 020-51 51 20

Lördag 26 maj kl 11.00 - 15.00
Trädgårdsföreningen Linköping 
Cykelkorgsloppis i trädgårdsföreningen

Välkommen till trädgårdsföreningen den 26 maj!
Parken har öppet kl 11 - 15! Fri entré

  • Cykelkorgsloppis i Rotundan - passa på att fynda eller packa cykeln med saker du vill sälja och cykla hit och ställ upp dig (yta max 2x2 meter)
  • Fyndbord utanför Linköpings Trädgårdshandel
  • Vernissage med Jonny Olsson Grundström på Galleri Skådebanan kl 12 - 15
  • Butikerna i parken har öppet
  • Parkgolfen är öppen - kom och prova!
VÄLKOMNA!

Fredag 25 maj kl 15.00
Löfstad Slott 
Genrep Den inbillade sjuke

Traditionen med klassiker på Löfstad Slott fortsätter. I år spelas Molieres komedi.

I rollerna: Jörgen Mulligan, Carina Perenkranz, Tina Lejonberg, Nicolas Silverskiöld, Lars Fager, Mattias Schönbeck, Lukas Ahlin och Vanna Mantefor.

Pris: 60 kr/st inkl. program(ord. pris 220 kr)
Boka din biljett via Skådebanan på telefonnr: 013-12 88 73 eller via e-post info@skadebanan.nu

Torsdag 24 maj kl 18.00, De Geerhallen Norrköping
Välkommen till SON's 
Turnékonsert med Pettersson

Före konserten får vi höra om konserten med Norrköpings symfoniorkester och om den kommande sommarens konserter.
Pris: 148 kr ( Ord 295 kr ) inkl biljett till konserten, fika i pausen samt introduktion 
Biljett bokar du via Skådebanan på
tel 013-12 88 73 eller info@skadebanan.nu

Lördag 19 maj kl 16.00
Folkparksteatern Gamla Linköping 
Genrep Pelle Svanslös
Barnföreställning

Pelle Svanslös - Back in Town - en musikalsik föreställning baserad på Gösta Knutsson figurer och böcker. Här möter du den snälla och goda katten Pelle, men också Maja Gräddnos samt givetvis Måns som gärna vill lägga käppar i hjulet för vår hjälte.
Bill och Bull försöker vara Måns till lags men det finns gränser även för dem.Frida och den förståndiga Gammel Maja är också några av de färsgstarka karaktärer ni möter i sommarens föreställning på Nya Folkparksteatern i Gamla Linköping. Missa det inte!
Föreställningen är i en akt och tar cirka 1 timme.

Pris: 80 kr/pers, max 4 biljetter per person. 
Boka din biljett till genrepet via Skådebanan på telefonnr 013-12 88 73 eller via mail: info@skadebanan.nu

Lördag 19 maj kl 13.00 - 13.30
Linköpings trädgårdsförening
Brunnsmusik i parken!

Norrköpings Symfoniorkester bjuder på härlig brunnsmusik med sju av orkesterns brassmusiker. 
Vid fint väder i rotundan, vid regn inne i växthuset, trädgårdshandeln.

Fri entré!

Lördag 12 maj - söndag 13 maj
Öland och Kalmar
VÅRRESA - Öland Spirar och Da Vinci - Inventions

Vi åker till Öland och är med på ”Öland Spirar”, som har blivit en folkfest, liksom ”Ölands Skördefest” på hösten! Under några dagar på våren är flertalet trädgårdar öppna, ateljéer med konst, hantverk, blommor och mycket mer. Möt våren på Öland!
Vi övernattar på Öland och ägnar sedan dagen efter åt Kalmar och Kalmar Slott där vi ska få se utställningen Da Vinci inventions på Kalmar Slott. Utställningens unika material innehåller många exempel på da Vincis maskinuppfinningar och underhållande animationer av hans mest anmärkningsvärda renässansverk. Besökarna kommer att kunna trycka, dra, vrida och interagera med många av installationerna i utställningen för att få en praktisk förståelse av de vetenskapliga principerna bakom dem. Utställningen  utgår från 13 temaområden av da Vincis arbeten. Besökarna får en inblick i renässansens storslagna idéer, som lade grunden för några av det moderna samhällets mest effektiva uppfinningar, som helikopter, flygplan, bil och cykel.

Dag 1:
Avresa kl 06.00 från Linköping. Vi stannar även i Mjölby, Mantorp, Vikingstad och Åtvidaberg.
På vägen mot Kalmar gör vi stopp för förmiddagskaffe (ingår ej). 
Vår guide för dagen möter oss när vi kommer till Öland och tar oss runt till många härliga platser. 
Ser vi en blommande skottkärra vid något hus, då vet vi att här händer det något!!! 
Eftersom vi är på Öland, kroppkakornas hemö, intar vi vår lunch (ingår) på Arontorps Kroppkakor. 
Den Öländska kroppkakan är kungen bland kroppkakorna.
Sen eftermiddag checkar vi in på Hotell Skansen som ligger i Färjestaden. 
Hotellet har SPA-avdelning om någon är intresserad. 
På kvällen äter vi gemensam middag (dryck ingår ej).

Dag 2: 
Vi äter en härlig frukost på hotellet och åker sedan över bron in till Kalmar.
Ett par timmars fri tid då du hinner vandra runt i Kalmar, äta en god lunch innan bussen tar oss vidare ut till Kalmar slott där en av de mest omfattande utställningarna som producerats om Leonardo da Vinci, "Da Vinci – Inventions", visas.
En guide visar oss runt i utställningen skapad av Grande Exhibitions. Den har tidigare visats i storstäder runt om i världen som t.ex. Tokyo, Madrid, Kuala Lumpur, Washington, Johannesburg och Shanghai. Nu kommer den för första gången att visas i Sverige, på Kalmar Slott, och det blir en av slottets största utställningar. I åtta salar kommer vi få uppleva fullskaliga tolkningar av Leonardo da Vincis tidlösa uppfinningar och studier av hans ikoniska konst.
Efter visningen tar bussen oss tillbaka hem.

I priset ingår: Busstransport t/r, logi del i dubbelrum på Hotell Skansen, inkl middag på lördagskvällen ( dryck tillkommer ) samt frukost söndag morgon. Lördagens lunch på Arontorps Kroppkakor ingår inkl måltidsdryck och kaffe på maten. Lokalguide på lördagen på Öland samt entré och guide till Da Vinci utställningen på Kalmar slott ingår.

Pris: 2190 kr/person
Anmälan: Skådebanan tel 013-12 88 73, E-post info@skadebanan.nu 
 

Söndag 6 maj kl 15.00
Linköping Konsert & Kongress 
Dubbelsymfonikerna – Mahler och Munktell
Crusellserien, Östgöta Blåsarsymfoniker, Stockholms Läns Blåsarsymfoniker

Crusellserien rundas av tillsammans med våra kolleger från Stockholms Läns Blåsarsymfoniker och Östgöta Blåsarsymfonikers tidigare chefsdirigent Cathrine Winnes. Olle
Persson är sångsolist och vi får avnjuta musik av Mahler och Munktell men också av Stravinsky och Strauss. Kvällens samarbete mellan Stockholm och Linköping formar en stor symfonisk blåsorkester som kommer att ge oss alla och envar en rejäl skjuts ut i vårsolens glans.

Pris: Skådebanan/pensionär 240 kr ( Ord. 275 kr ),
student 150 kr, Skolungdom (t.o.m. gymnasiet) går gratis på alla konserter i mån av plats. 
Biljett finns att köpa på Konsert & Kongress tel 013-190 00 00

Söndag 29 april kl 15.00
Linköpings Konsert & Kongress
Symfonic Fusion 
med Linköpings symfoniorkester

Dirigent: Joachim Gustafsson
Solist: Anne-Sophie Hållén, piano
Medverkande: Norrköpings Ungdomssymfoniker (Luo), Bråvikens kammarsymfoniker, Linköpings Akademiska orkester

Pris: Skådebanan/Scenpass 150 kr (Ord. 250 kr)
Biljett finns att köpa på Konsert & Kongress tel 013-190 00 00

Tisdag 24 april kl 19.00
Sagateatern
Sång till välfärden

Välkommen till ett nyskrivet körverk om Sverige. Om det som har varit, det som är och det som skulle kunna bli. Ett poetiskt inslag i valrörelsen; ett vittnesmål, en framtidsdröm, en allsång och en samlingsplats.

Publiken får besöka presskonferenser, väntrum och ockupationer och möta undersköterskor, lokalpolitiker, konsulter, körledare, gravida kvinnor och dinosaurier på jakt efter det goda livet. Är det möjligt att leva gott tillsammans på den här platsen? Hur sjunger vi en sång till välfärden?

Sång till välfärden ingår i Riksteaterns tematiska spår "Demokratins gränser" och vid varje föreställning medverkar en lokal kör. På Saga delar körledare och musiker scengolvet med smått legendariska Linköpingskören Motvalls.

Speltid: ca 1 tim 30 min, ingen paus

Pris: Skådebanan/student 220 kr, ordinarie 250 kr, scenpass 200 kr, under 21 år 100 kr.
Biljett finns att köpa på Skådebanan, Drottninggatan 40
tel 013-128873

Måndag 16 april kl 19.30
Linköpings Konsert & Kongress
Roots

Bered er på en fängslande, hisnande och spännande show; livfull, vild och uppfriskande annorlunda! Medlemmarna i tjeckiska Cirk La Putyka lever i en uppriktig kärlek till nycirkus i alla dess aspekter. Akrobatik, teater och dans möts här på högsta nivå.

Tillsammans med de åtta artisterna dyker vi in i Cirk La Putykas fantasifulla, gripande och kärleksfullt kaotiska värld.

Publiken kan se fram emot en rolig resa från cirkusens tidiga dagar med udda karaktärer och bländande kostymer, kraftfullt artisteri, dynamisk koreografi och nycirkus.

En scenvärld har skapats där obegränsad uppmärksamhet har ägnats åt detaljerna och där överraskningar väntar publiken. Rysningar och gåshud garanteras!

Speltid: ca 1 tim 40 min, inkl paus

Pris: Scenpass 300 kr, ordinarie 350 kr, student/ungdom upp till 21 år 250 kr.
Biljett finns att köpa på Konsert & Kongress tel 013-190 00 00​​​​​​​

Lördag 14 april kl 15.00
Linköpings Domkyrka
Frihetsmässan
Konstpaus, Östgöta Brasskvintett

Vårens konstpaus med Östgöta Brasskvintett har vi flyttat till Linköpings domkyrka. I ett samarbete med domkyrkoförsamlingen och organist Marie-Louise Beckman ska vi framföra "Frihetsmässa" av Sven-David Sandström för sopran, klarinett, kör, orgel och brasskvintett. Margareta Jonth har sammanställt texten från dikter av Tomas Tranströmmer. Dessutom passar vi på att fylla kyrkorummet med klanger från våra brassinstrument och spelar även tillsammans med domkyrkans orgel.

Pris: Skådebanan/pensionär 100 kr ( Ord. 150 kr ),
Ungdomar upp till 25 år – fri entré
Biljett finns att köpa på Konsert & Kongress tel 013-190 00 00

Lördag 14 april kl 14.00 och 17.00
Missionskyrkan
Från det Burleska till det Svarta - en happening till minne av Hans Alfredson

Musik och monologer, samtal och sketcher ur Hasses (och Tages) fantastiska konstnärliga arv. 
Med Niclas Angerborn, Lasse Olofsson, Ragnar Dahlberg, Dennis Östryd och Björn Hagvalls Trio.

Biljetter: Ordinarie 215 kr, medlemmar i TDV 160 kr, medlemmar i Skådebanan 190 kr. Priserna är inklusive serviceavgift.
Biljetterna köpes:
- via biljettkiosken: klicka här
- Hos oss på Skådebanan
- resterande biljetter säljs en timme före föreställning vid
entrén.

Arrangör: Sällskapet Tage Danielssons Vänner.

Fredag 13 april kl 19.00
Linköpings Konsert & Kongress
Mozart & Sjostakovitj
med Norrköpings symfoniorkester

Dirigent: Andris Poga
Solist: Henrik Jon Petersen violin
Mozart Violinkonsert nr 4
Sjostakovitj Symfoni nr 15
Pris: Skådebanan/pens 320 kr ( Ord. 380 kr ),
stud/Scenpass 235 kr, under 21 år 150 kr
Biljett finns att köpa på Konsert & Kongress tel 013-190 00 00

GÅ 2 BETALA FÖR 1 -
Skådebanans medlemmar

Torsdag 12 april kl 19.00
Sagateatern
Sweat Baby Sweat

Den belgiske koreografen Jan Martens kärleksduett är ett ömsint och akrobatiskt nummer i långsamt tempo. Är du den rätta? Varför släpper jag inte taget? Vad är jag rädd för?

Sweat Baby Sweat startar i den mest klichéfyllda bilden av alla: den uppslukande parrelationens krampaktiga symbios. En man och en kvinna iscensätter denna kärlekshistoria med atletisk dans. Muskler rister och skakar när de klamrar sig fast vid varandra.

De omfamnar, lyfter och håller varandra i de mest krävande positioner. Det är minimalism med maximal ansträngning.

Dansarnas fysiska kamp rinner ut över scenkanten och in i betraktaren. Räcker deras styrka, balans och uthållighet till som par? Hur mycket ska vi egentligen behöva kämpa för våra relationer?

Speltid: ca 1 tim, ingen paus

Pris: Skådebanan/student 175 kr, ordinarie 200 kr, scenpass 160 kr, under 21 år 100 kr.
Biljett finns att köpa på Skådebanan, Drottninggatan 40
tel 013-128873

Torsdag 5 april 18.00 Folksamsalen, Arbetets museum, Norrköping
Inför valet - samtal om kulturpolitik med Marika Lagercrantz  och Lars Anders Johansson
Skådebanan Östergötland och Riksteatern Östergötland bjuder in till samtalskväll:
Marika Lagercrantz - skådespelare, regissör, ordförande i KLYS och tidigare kulturråd i Berlin.
Lars Anders Johansson - poet, musiker och journalist. Redaktionschef på Timbro.
FRI ENTRÉ!
Kulturpolitiken blir extra viktig i valet 2018!

Onsdag 4 april 18.00 Wallenbergssalen, Östergötlands museum, Linköping
Inför valet - samtal om kulturpolitik med Mats Söderlund och Lars Anders Johansson
Skådebanan Östergötland och Riksteatern Östergötland bjuder in till samtalskväll:
Mats Söderlund - poet, debattör, tidigare ordförande i författarförbundet och KLYS. 
Lars Anders Johansson - poet, musiker och journalist. Redaktionschef på Timbro.
FRI ENTRÉ!
Kulturpolitiken blir extra viktig i valet 2018!

Torsdag 22 mars kl 19.00 Linköping Konsert & Kongress 
Världens skapelse Crusellserien, Östgöta Blåsarsymfoniker
Beata Söderberg, solist på cello, är en erfaren kammarmusiker med en behagligt varm ton. 
Pris: Skådebanan/pensionär 240 kr ( Ord. 275 kr ),student 150 kr,

Skådebanans medlemmar
Välkommen till visning av
Linköpings Slotts- och Domkyrkomuseum
torsdagen den 22 mars kl 17.00. 
Vi bjuder på en guidad tur av aktuell utställning och får uppleva medeltidens Linköping.
Efter guidningen bjuder vi på fika.
Fri entré

Skådebanans årsmöte
Efter guidningen får den som önskar stanna kvar på Skådebanans årsmöte. Vi berättar om året som gått och alla projekt och arrangemang vi deltagit i under året. 

Anmäl dig till den guidade turen och/eller årsmötet via tel 013-12 88 73 eller via info@skadebanan.nu

Onsdag 21 mars kl 19.00 Sagateatern
Ichos
Fot bakom nacke och trumpinne i handen. Ikoniska Virpi Pahkinen har fascinerat publik i över 45 länder med sin unika dans. Hennes konstnärskap präglas av asiatisk estetik förenad med samtida dans och mysticism.
Pris: Skådebanan/student 175 kr, ordinarie 200 kr, scenpass 160 kr, under 21 år 100 kr.

Onsdag 7 mars kl 19.00 Sagateatern
Slutet enligt Rut
Farmor Rut. Ett kapitel för sig. Segt virke. 112 år gammal och vägrar dö. Barnbarnen Robin och Kim väntar otåligt på att få ärva hennes skog som lega i träda i över 40 år. Så länge Rut lever får ingen bryta så mycket som en kvist i skogen. Men hur lång tid har hon egentligen kvar?
Pris: Skådebanan/student 175 kr, ordinarie 200 kr, scenpass 160 kr, under 21 år 100 kr.

Lördag 3 mars kl 15.00  Linköping Konsert & Kongress 
Lena Willemark Konstpaus, Östgötabandet
Lena Willemark är en fantastisk svensk folkmusiker, som tillsammans med Östgötabandet framför egen musik och svenska visor på sitt helt unika sätt. 
Pris: Skådebanan/pensionär 100 kr ( Ord. 150 kr ),Ungdomar upp till 25 år – fri entré

Fredag 2 mars kl 19.00 Linköpings Konsert & Kongress
Bernstein 100 ÅR - Candide med Norrköpings symfoniorkester
Pris: Skådebanan/pens 320 kr ( Ord. 380 kr ) ,stud/Scenpass 235 kr, under 21 år 150 kr

Onsdag 21 februari kl 19.00
Sagateatern
Ett möte med Irene Lindh och Johan Ulveson

Möt Dramatenskådespelarna Irene Lindh och Johan Ulveson i ett spännande samtal om konsten och livet, humor och allvar, teatern och samhället. Vi får även lyssna till en liten svit dramatiska dialoger - från de gamla grekerna till Kristina Lugn.

Pris: Skådebanan/student 175 kr
Scenpass 160 kr, ordinarie 200 kr, under 21 år 100 kr.

OBS! Biljetten från föreställningen "20 november" gäller som entré även denna kväll.
Biljett finns att köpa på Skådebanan, Drottninggatan 40
tel 013-128873

Torsdag 22 februari kl 19.00 Linköping Konsert & Kongress 
Broman spelar Beethoven Crusellserien, Östgöta Blåsarsymfoniker
Malin Broman är inte bara en av landets starkast lysande stjärnor bland violinister, hon är också en utmärkt ledare och inspiratör. 
Pris: Skådebanan/pensionär 240 kr ( Ord. 275 kr ), student 150 kr,

Tisdag 27 februari kl 19.00 Sagateatern
INSTÄLLD!!!!!!!
Häxor - När drevet går

Söndag 18 februari kl 18.00 Linköpings Konsert & Kongress
Staffan Scheja möter LiSO
med Linköpings symfoniorkester

Dirigent: Joachim Gustafsson
Solis: Staffan Scheja, piano
 Program:
Elfrida Andrée    Konsertuvertyr (1865)
Carl Nielsen    Symfoni nr 1
Edvard Grief    Piankokonsert a-moll
Pris: Skådebanan/Scenpass 150 kr (Ord. 250 kr)
Biljett finns att köpa på Konsert & Kongress tel 013-190 00 00

Tisdag 13 februari kl 19.00
Sagateatern
Föregångerskan

Hundraårsjubileet för den kvinnliga rösträtten närmar sig men kampen för rösträtt och mänskliga rättigheter fortsätter. Catherine Westling kommer till Sagateatern med en monolog som sätter fingret på nutiden genom att ta upp vår historia.

Hur var det i den brinnande kampen för den kvinnliga rösträtten? Vad hände efteråt? Och vad har hänt på de här hundra åren? Med avstamp i historikern Christina Florins forskning om den Växjöbaserade fysikern Gulli Petrini, en stark kämpe i rösträttskampen, berättas här på ett spetsigt, roligt och eldande sätt historien om nu och då och de som händer däremellan.

Speltid:   1 timma (ingen paus).

Pris: KARIL medlemmar/scenpass gratis, övriga/ordinarie 150 kr, familjemedlemmar 80 kr.
Biljett finns att köpa på Skådebanan, Drottninggatan 40
tel 013-128873

HÄNT UNDER 2015-2017 - några smakprov

Lördag 10 februari kl 15.00
Linköping Konsert & Kongress 
(Ett) Crusellkalas
Konstpaus, Crusellkvintetten

Sommaren 2018 är det tvåhundra år sedan Bernhard H Crusell kom till Linköping! År 1818 utnämndes han till musikdirektör vid första och andra livgrenadjärregementet i Linköping. I hela tjugo år stannade han i Linköping och hans anda finns fortfarande kvar hos oss! Då ställer vi till med ett kalas som tar oss tillbaka till den tiden. Stig Jacobsson får bli vår ciceron och ledsagare när vi följer Bernhard Crusell och hans tid i Linköping! Som arrangör, tonsättare och klarinettist är den evige musikdirektören fortfarande en stor källa till inspiration hos oss på Östgötamusiken och i Crusellkvintetten!

Pris: Skådebanan/pensionär 100 kr ( Ord. 150 kr ),
Ungdomar upp till 25 år – fri entré

Biljett finns att köpa på Konsert & Kongress tel 013-190 00 00

Speldagar: 3/2 kl 14.30 & 18.00, 4/2 kl 14.30
Sagateatern

Charleys Tant

Handlingen utspelar sig i en flott villa i Linköping en härlig försommardag för omkring hundra år sedan. Vännerna Dennis och Charley vill bjuda in två unga kvinnor, Anna och Karin på lunch. Problemet är bara att flickornas förmyndare Torkel Storch aldrig skulle tillåta detta. Med hjälp av list och Charleys tant från Brasilien, borde saken ordna sig.
Allt mynnar ut i en hejdlös förväxlingskomedi fylld av skratt, gapflabb och en hel del fnitter!

För en fullständig lista över alla föreställningsdagar, se evenemangets officiella hemsida.

Ordinarie priser:
Pensionär & ungdom under 20 år: 295 kr
Ordinarie/vuxen: 330 kr

Nyårsafton ordinarie/vuxen: 360 kr
Nyårsafton pensionär/ungdom: 330 kr

Priser för medlemmar i Skådebanan:
Pensionär & ungdom under 20 år: 270 kr
Ordinarie/vuxen: 295 kr

Speldagar: 27/1 kl 14.00
28/1 kl 14.00 Teaterns Hus
Vind i seglen
Nyårsrevyn i Linköping är en traditionell men aktuell revy med musik, skratt och levande orkester. 

Biljettbokning sker via linkopingsrevyn.se
Skådebanerabatt 15% till samtliga föreställningar (utom nyårsafton, 31 december).
Ordinarie pris 265 kr, ungdom (15 år och yngre) 240 kr, pensionär 240 kr.

Fredag 26 januari kl 19.00 Linköpings Konsert & Kongress
Introduktion kl 18.30
Tillsammans!
med Norrköpings symfoniorkester

Dirigent: Per-Otto Johansson
Copland El Salón México
Laurin Suite for wind orchestra, uruppförande
Adams Harmonielehre
Samarbete med Östgötamusiken
Pris: Skådebanan/pens 320 kr ( Ord. 380 kr ),
stud/Scenpass 235 kr, under 21 år 150 kr
Biljett finns att köpa på Konsert & Kongress tel 013-190 00 00

Fredag 5 januari kl 18.00
Introduktion: kl 17.15 - 17.40
Linköpings Konsert & Kongress
Trettondagsafton - La Traviata
Crusellserien, Östgöta Blåsarsymfoniker

Dirigent: Giordano Bellincampi
Solister: Kari Postma, Adam Frandsen, Audun Iversen, Emelie Kroon, Oscar Quiding
Östgöta Kammarkör

Trettondagsaftonskonsert och mera, mera, mera opera! En fantastisk möjlighet att lära känna operans värld och då musik från La Traviata, Giuseppe Verdis älskade opera. Häng med, den här trettondagsaftonen kommer att spraka!

Pris: Skådebanan/pensionär 240 kr ( Ord. 275 kr ),
student 150 kr,
Skolungdom (t.o.m. gymnasiet) går gratis på alla konserter i mån av plats. Biljett hämtas personligen i biljettkassan samma dag som konserten äger rum.

Biljett finns att köpa på Konsert & Kongress tel 013-190 00 00

MYCKET VÄSEN FÖR INGENTING
Komedi av Shakespeare

Välkommen till en trädgårdsfest där små lögner får stora konsekvenser. Följ två omaka kärlekspar på deras vingliga väg fram till altaret i denna lustfyllda komedi om kärlek och förvecklingar.
Shakespeares klassiker Mycket väsen för ingenting är en rapp komedi där vägen till altaret kantas av charader, skvaller och maktspel. En skrattfest bland 1600-talskostymer och levande musik i en prunkande trädgård, från regissörerna bakom Östgötateaterns hyllade familjeföreställning Wendy & Peter Pan.

Premiär i Norrköping: 23 september
Premiär i Linköping: 17 november
För biljettpris: se ovan

Öppen repetition: 18 september kl 14.00 på Stora teatern i Norrköping. Fri entré!

Söndag 31 december kl 15.00 Linköpings Konsert & Kongress
Nyårskonsert
med Linköpings symfoniorkester

Dirigent: Joachim Gustafsson
Solister: Ann-Christine Larsson, sopran    Kristina Hammarström, mezzo
Medverkande: Linköpings Balettförening
Koreograf: Marlene Jacobsson
 Ur programmet bl.a: G. Puccini Duetter ur Madame Butterfly.
L. Delibes Lakmé
T.Tjajkovskij ur Svansjön (med balett).
Lösbiljettpris: 250 kr.
Biljett finns att köpa på Konsert & Kongress tel 013-190 00 00

Genrep, fredag 29 december kl 19.00
Sagateatern
Charleys Tant

Handlingen utspelar sig i en flott villa i Linköping en härlig försommardag för omkring hundra år sedan. Vännerna Dennis och Charley vill bjuda in två unga kvinnor, Anna och Karin på lunch. Problemet är bara att flickornas förmyndare Torkel Storch aldrig skulle tillåta detta. Med hjälp av list och Charleys tant från Brasilien, borde saken ordna sig.
Allt mynnar ut i en hejdlös förväxlingskomedi fylld av skratt, gapflabb och en hel del fnitter!

Pris: 100 kr / biljett
Biljett bokas på Skådebanan, tel 013-12 88 73
eller via mail: info@skadebanan.nu

Fredag 8 december kl 19.00 Linköpings Konsert & Kongress
Introduktion kl 18.30
BACH JULORATORIUM
med Norrköpings symfoniorkester

Dirigent: Andreas Spering
Solister: Susanna Stern sopran, Katija Dragojevic mezzosopran, Johan Christensson tenor, Jeremy Carpenter baryton
Bach Juloratorium
Pris: Skådebanan/pens 320 kr ( Ord. 380 kr ),
stud/Scenpass 235 kr, under 21 år 150 kr
Biljett finns att köpa på Konsert & Kongress tel 013-190 00 00

Tisdag 5 december kl 19.00 Sagateatern
Olydnad

När Agneta Norberg fyller 80 år ställer hon till med kalas. Det enda hon önskar sig av sina nära och kära är pengar att betala sina böter med. För Agneta har varit olydig och brutit mot lagen. Det visar sig att det inte är första gången och inte heller den sista.

Olydnad är ett musikaliskt och visuellt kollage som bygger på insamlade autentiska berättelser från människor som varit civilt olydiga.
Civil olydnad ställer många frågor på sin spets: om rättvisa, uppoffringar, drivkrafter, moral och till sist om själva demokratin. Vad är det som får människor att gå över en gräns för sin övertygelse? Vilka är dessa personer? Hur går det till? Hur känns det? Är det försvarbart i demokratins namn?
Och var går din gräns?
Pris: Scenpass 160 kr, ordinarie 200 kr, student/Skådebanan 175 kr och under 21 år 100 kr.
Köp dina biljetter på Skådebanan

STARK SOM EN RÄV
En nyskriven svensk fars

Vi är hemma hos rektorn för Kungliga medicinska institutet, där en stor skandal rullas upp med morgontidningen. Han upptäcker snabbt att han själv står i skandalens mittpunkt.
Stark som en räv är Marika Lagercrantzs regidebut på Östgötateatern. Med denna nutida politiska komedi vill hon med humor belysa korruptionen inom universitetsvärlden och hur skör demokratin i själva verket är.

Premiär i Linköping: 15 september
Premiär i Norrköping: 11 november
För biljettpris: se ovan

Öppen repetition: 11 september kl 14.00 på Stora teatern i Linköping. Fri entré!

Söndag 19 november kl 18.00 
Ryttargårdskyrkan
Brahms Requiem
med Linköpings symfoniorkester

Dirigent: Joachim Gustafsson
Solister: Thomas Storm, baryton
Medverkande: Akademiska kören, Domkyrkans Kammarkör
Körinstudering: Marie-Louise Beckman
 Program:
Johannes Brahms        Ein Deutsches Requiem op 45
Pris: Skådebanan/Scenpass 150 kr (Ord. 250 kr)
Biljett finns att köpa på Konsert & Kongress tel 013-190 00 00

bussresa till glada änkan

loading...

BUSSRESA till GLADA ÄNKAN - FULLSATT!!

Lördagen den 18 november har vi bokat
50 platser på parkett på Operan i Stockholm

Avresa kl 09.00 från Fjärrbussterminalen Linköping
Avresa ca kl 09.30 från Bussterminalen Norrköping 
Föreställning kl 15.00
Hemresa direkt efter föreställningen 

Pris: 995 kr inkl buss t.o.r samt parkettplats i salongen

Boka via telefon 013-12 88 73 eller via E-post info@skadebanan.nu

Information om Glada  änkan

DORSIN och TANDBERG frigör operetten!

På Kungliga Operan i Stockholm ska Glada änkan sättas upp. Den pressade operachefen behöver en succé och knyter en firad operadiva och en mörksint, kompromisslös regissör till uppsättningen. En tonårsromans blossar upp på nytt och ett konkurrerande produktionsbolag lurar i vassen…

I en uppsluppen operett i tretakt, fritt efter originalet, ser vi Henrik Dorsin som operachef och hovsångerskan Elin Rombo som »Glada änkan«. Regissören Ole Anders Tandberg har tillsammans med Henrik Dorsin skapat en änka för vår tid. Alla sjunger på svenska!  Glada änkan är Franz Lehárs mest berömda verk och har varit en publikfavorit sedan premiären 1905 och innehåller välkänd musik som Viljasången, Då går jag till Maxim och Änkevalsen.

MUSIK Franz Lehár
TEXT Henrik Dorsin efter Victor Léon och Leo Stein
REGI Ole Anders Tandberg
KOREOGRAFI Roine Söderlundh
SCENOGRAFI Erlend Birkeland
KOSTYM & MASK Maria Geber
LJUS Ellen Ruge
DRAMATURG Katarina Aronsson  

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD Akt I = 70 minuter / Paus 25 minuter / Akt II = 95 minuter. Total föreställningstid ca 3 timmar 10 minuter

I föreställningens final förekommer pyrotekniska effekter som avger högt ljud. Föreställningen är lämplig från 12 år.

Tisdag 14 november kl 19.00 Sagateatern
Ursäkta oss 

Vad händer när människor från hela världen samlas och ska lära sig det osystematiska, prepositionsfyllda, sje-ljudsälskande språket svenska? I Dansnät Sveriges senaste samproduktion möter vi koreografen Khamlane Halsackda och får ta del av hans tankar om språkförbistring, misskommunikation och språkliga begränsningar.
Ursäkta oss är en skruvad och humoristisk dansperformance som tvingar dig att möta dina egna föreställningar om identitet, samhörighet och integration. Platsen är en SFI-lektion. Studenten du själv. Allt kokas till slut ner i en ack så enkel, men ändå svåruppnådd önskan: att människor ska lära känna varandra.
Välkommen till en föreställning i lektionsformat som inte bara ställer det svenska språket på ända, utan också får dig att skratta, häpna och lära dig nya saker! 
Pris: Scenpass 160 kr, ordinarie 200 kr, student/Skådebanan 175 kr och under 21 år 100 kr.
Köp dina biljetter på Skådebanan

Onsdag 8 november kl 19.00 Sagateatern
Beauty and the Beast

Beauty and the Beast är en prisbelönt show som är för mycket av allt - och där vad som helst kan hända. En nutida dansföreställning som använder element från populärkultur genom att den framförs i format av en rockkonsert.
Glöm minimalism och allt du trodde att du visste om god smak. Det här är en hyllning till rock’n’roll, frihet, dans, kärlek, lust och rädsla; en spektakulär föreställning med rök, vind, episk ljusshow, röstsolon och hög energinivå. Bakom den hyllade föreställningen står koreograferna Amanda Apetrea och Halla Ólafsdóttir featuring Lisen Rosell.
Pris: Scenpass 160 kr, ordinarie 200 kr, student/Skådebanan 175 kr och under 21 år 100 kr.
Köp dina biljetter på Skådebanan

bussresa till björn skifs

BJÖRN SKIFS
LITE NU OCH DÅ


Måndagen den 6 november har vi bokat
50 platser på parkett på Göta Lejon i Stockholm

Avresa kl 14.30 från Fjärrbussterminalen Linköping
Avresa ca kl 15.00 från Bussterminalen Norrköping 
Föreställning kl 19.30
Föreställningens längd:
2 timmar utan paus
Hemresa direkt efter föreställningen 

Pris: 1095 kr inkl buss t.o.r samt parkettplats i salongen
Boka via telefon 013-12 88 73 eller via E-post info@skadebanan.nu

Tre kvällar i månaden bjuder Björn Skifs in till personliga och annorlunda kvällar på Göta Lejon. Tanken är att ha en scen att återvända till där allt kan hända – både ösig och stämningsfull musik, härliga snack och oväntade infall i en skön och avspänd atmosfär.
På plats är också det band han jobbat med under många år, så chansen finns att det dyker upp både nya och gamla hits men även en hel del överraskningar.
Med endast några få föreställningar per månad blir detta verkligt exklusiva tillfällen för alla Skifs-älskare.
Läs mer om föreställningen och resan här

Söndag 5 november kl 14.30 Östergötlands Länsmuseum
Jan Lundgren Trio
Gästartist: Ellen Andersson

Jan Lundgren Trio - Jan Lundgren, Mattias Svensson & Zoltán Csörsz bjuder på blandad repertoar, en exposé av standards, egna kompositioner samt folkmusik i Jan Johanssons anda. Få pianister är så allround som Jan Lundgren och han har en outtömlig skatt att ösa ur, inte minst genom sina samarbeten med en rad av de främsta jazzmusikerna av såväl tidigare generationer som nutida. Jan Lundgren är en traditionsbärare av stora mått och en stark länk mellan dåtid och nutid.
Pris: Ordinarie 150 kr, Skådebanan 130 kr

I samarbete med Skådebanan...

ALLT OM MIN MAMMA
Föreläsning av Åsa Christoffersson

Varmt välkomna till Passagen för att höra Åsa Christoffersson berätta om sin mamma -  Elisabeth Kugelberg Christoffersson -  som illustrerade Kulla-Gulla-böckerna, veckotidningsnoveller och modereportage.
Torsdagen den 2:e november, kl.18.00 - 19.30

FRI ENTRÉ! VÄLKOMMEN!

Onsdag 1 november  kl 19.00, Sagateatern
Vi som bor här 
Naturskildraren Martin Emtenäs och den legendariske musikern Stefan Sundström ger sig ut på årets yvigaste och grönaste turné! Välkomna till en föreställning om biologisk mångfald – i mellanrummet mellan glitter och gråsuggor.
Fortfarande finns det storslagen natur runt om i vårt land, välkända platser och dolda smultronställen. Med stor erfarenheter av svensk natur och sin passion för djur undersöker Martin det unika med just er plats. Stefan Sundström väver in nyskrivna låtar om djur och natur. Föreställningen bygger också på insamlat material om er lokala miljö och lokala hjältar som brinner för att rädda den.
Speltid:  1 tim 50 min  (inkl paus)
Pris: Scenpass 160 kr, ordinarie 200 kr, student/Skådebanan 175 kr och under 21 år 100 kr.
Köp dina biljetter på Skådebanan

Halloween i parken!
Trädgårdsföreningen 31 okt kl. 16.00 - 19.00

Välkommen på en spöklik kväll i Trädgårdsföreningen! 
Det kommer atti erbjudas spökfika och spöktävling, spökmeny i Tropikhuset, halloweenvandring, spooky fix och trix, folktro-berättelser, skräck-kabinett, ansiktsmålning, ljusvandring, häxbrygd och pyssel.

Fri entré! Välkomna!

Medverkande aktörer: Aktiv ungdom, Belvederen och Tropikhuset, Formgivarkollektivet Sandbäcksg. 2a, Linköpings idrottsförening, Linköpings guideklubb, Linköpings kommun, Linköpings trädgårdshandel, Naturcentrum, Quality Hotel Ekoxen, Skådebanan och Östergötlands museum.

Program och karta nedan:

Måndag 30 oktober kl 19.00 Sagateatern
20 november

Sebastian är 18 år och vilse. Han passar ingenstans. År av utfrysning och mobbning har gjort honom isolerad. Hans plats på jorden, i samhället, i skolan blir allt mer otydlig och med osäkerheten följer en frustration som pulserar snabbare och hårdare för var dag. Något måste göras.

Med Sebastians egna texter som grund skrev Lars Norén pjäsen som hade urpremiär 2007.  Efter det har den spelats om och om igen i flera olika uppsättningar i många olika länder, bl a Tyskland, Frankrike, Mexiko, Grekland, Spanien, Portugal, Kanada och nu Sverige, i regi av Sofia Jupither. Världspremiären var på den prestigefyllda teaterfestivalen Festival d’ Avignon i juli 2016.

Pris: Scenpass 160 kr, ordinarie 200 kr, student/Skådebanan 175 kr och under 21 år 100 kr.
Köp dina biljetter på Skådebanan

Söndag 29 oktober kl 14.00, Teaterns Hus
Ediths Kafé - Kaférevy 2017

Inspirerade av TVs "..allo, allo - émliga armen" ser vi tillbaka på -40 talet under en ca. 50 minuter lång revy, det blir sång, musik & komik under EN akt.

Insläpp i salong ca. 13.30, där man sedan tar för sig av kaffe/te och kaka vid dukade bord 

(Kaffe/Te o enklare kaka ingår i biljettpriset - vill man sedan kosta på sig lite mera så finns extra gott fikabröd att köpa till!).

Länk till biljettbokningen är:
Kaferevy 2017 - Ediths Kafé

*Skådebanans medlemmar får en 25% rabatt till PREMIÄREN av Ediths Kafé - Kaférevy 2017 (upp till 4 st biljetter). Följ länken ovan skriv in "skadebanan17" i "FÖR DIG MED KAMPANJKOD"

Speltid:  ca 50 min
Pris: Ordinarie 180 kr, Skådebanan 135 kr (rabatt via Skådebanan endast till premiären)
Köp dina biljetter på Skådebanan

Tisdag 24 oktober kl 19.00 Sagateatern
Maken

I en dramatisering av Gun-Britt Sundströms klassiska kultroman Maken träffas Martina och Gustav som nyblivna studenter vid Stockholms universitet. Mot en fond av studentdemonstrationer och intellektuella diskussioner kämpar de med att försöka hålla ihop sitt förhållande. De är bästa vänner, men hur ska de kunna få sitt förhållande att fungera när behov och ideal skiljer sig åt? Kan de leva i en öppen relation, flersamhet, eller förtär svartsjukan dem då? Ska de gifta sig, eller vara kamrater? Bara ses och ha sex? Leva ihop utan sex? Hur kommer det sig att de inte kan hitta ett sätt där båda kan vara lyckliga ihop samtidigt?!

Pris: Scenpass 160 kr, ordinarie 200 kr, student/Skådebanan 175 kr och under 21 år 100 kr.
Köp dina biljetter på Skådebanan

Lördag 21 oktober kl 17.00 Sagateatern
My Singing Teachers

Dennis Östryd hyllar sina inspiratörer tillsammans med Ingemar Wåhlin Big Band. Musik av Bennett, Bublé, Fitzgerald, Holiday, Sinatra, Tormé, Williams etc.
Pris: Ordinarie 230 kr, pensionär/Linköping-Musikerna/Skådebanan 200 kr

Söndag 8 oktober kl 18.00 Ryttargårdskyrkan
Mozartfest
med Linköpings symfoniorkester

Dirigent: Joachim Gustafsson
Solist: Mats Strand, Violin
Medverkande: Ann-Christine Larsson, sopran
 Program:
W A Mozart    Violinkonsert nr 3 G-dur (K216)
W A Mozart    Dove Sono, grevinnans aria ur Figaros bröllop
W A Mozart    nr 29/K 201
Pris: Skådebanan/Scenpass 150 kr (Ord. 250 kr)
Biljett finns att köpa på Konsert & Kongress tel 013-190 00 00

Fredag 6 oktober kl 19.00
Linköpings Konsert & Kongress
Introduktion kl 18.30
NORDISKT MÖTE
med Norrköpings symfoniorkester

Dirigent: Klaus Mäkelä
Solist: Víkingur Ólafsson piano
Musorgskij Preludium och persisk dans ur Khovantchina
Beethoven Pianokonsert nr 2
Sibelius Symfoni nr 1
Pris: Skådebanan/pens 320 kr ( Ord. 380 kr ),
stud/Scenpass 235 kr, under 21 år 150 kr
Biljett finns att köpa på Konsert & Kongress tel 013-190 00 00

Fredag 29 september kl 19.00 Östgötateatern Norrköping
Genrep - Mycket väsen för ingenting

inkl. räksmörgås, 1 glas vin alt. alkoholfritt, pjäsprogram och föreställningen 150 kr/person ( 20 kr i serviceavgift tillkommer )
www.ostgotateatern.se/vasen
Biljett bokar du via
e-post: christina.gruttner@ostgotateatern.se

Måndag 18 september
kl 19.00 Sagateatern 
Min mamma
En Dokumentärmusikal är en hyllning till alla mammor. En soloföreställning som med kärlek, varsam hand och glödande övertygelse tackar våra mammor för allt. Utan dem skulle vi inte vara de vi är. I denna smått galna dokumentärmusikal ryms nygräddade våfflor, sång- o dansnummer om piller, katter, längtan, missbruk samt en oändlig mängd cigarettfimpar. Det skulle kunna vara ett mörkt porträtt som målas upp på scenen – men tvärtom. Charlotte Engelkes skapar en kärleksfull hyllning till alla mammor i ett rasande tempo med brutalt ärlig humor. Ibland avbryts hon av sin egen mamma som sent i livet dokumenterats på film. I den ger hon svar på tal med sina säregna kunskaper om livet, tomtar, moderskapet i sig och universum.
Speltid:   1 tim 15 min.
Priser:   Föreställningen är en bjudföreställning till Karils medlemmar. Icke-medlem som vill se föreställningen tecknar medlemskap genom att betala 150 kr/80 kr, vilket kan göras på Skådebanan eller på Sagateatern i samband med föreställningen. 

Torsdag 14 september kl 19.00 Östgötateatern Linköping
Genrep - Stark som en räv

inkl. räksmörgås, 1 glas vin alt. alkoholfritt, pjäsprogram och föreställningen 150 kr/person  ( 20 kr i serviceavgift tillkommer )
www.ostgotateatern.se/stark
Biljett bokar du via
e-post: christina.gruttner@ostgotateatern.se

Fredag 8 september kl 19.00  
Linköpings Konsert & Kongress
Introduktion kl 18.30
Säsongspremiär - 
Förstklassiker

med Norrköpings symfoniorkester

Dirigent: Christian Kluxen
Solist: Gabriel Schwabe cello
Pris: Skådebanan/pens 320 kr ( Ord. 380 kr ),
stud/Scenpass 235 kr, under 21 år 150 kr
Biljett finns att köpa på Konsert & Kongress tel 013-190 00 00

Måndag 4 september 
kl 18.30 Forumteatern (Nationernas Hus) Linköping
Radiokorrespondenterna
Sveriges Radios utrikeskorrespondenter tar hem världen till dig!
Världen är idag både uppkopplad och sammankopplad. Hackerattacker från ett land kan påverka valkampanjen i ett annat, konflikter och svält i en region får följder för migrationen i världen, klimatbeslut i supermakternas huvudstäder får konsekvenser för oss alla.
I en tid då journalistik och yttrandefrihet är under attack på flera håll runtom i världen, är det viktigare än någonsin att journalister finns på plats och rapporterar om det som händer. 
Historier från hela världen och korrespondenternas verklighet står i centrum under kvällen. 

Landeryds Hembygdspark
DÄR FICK DU
Året är 1955.
Vi befinner oss just nu strax utanför Linköping där bröderna Sten och Johan Bengtsson bor.
När pjäsen tar sin början ser det precis ut som det brukar göra här på gården… nästan!
Pris: 
Skådebanans medlemmar 180 kr, ( 250kr Ord.pris ), Pens/Stud  210kr, Barn  100kr

Onsdag 19 juli Vadstena Slott
Genrep av The Importance of Being Earnest
- Vadstena Akademien
Kl 17.45 Vi börjar med en introduktion av årets föreställning.
Kl 18.30 Föreställningen börjar
Pris: 170 kr inkl introduktion och föreställning ( Ord pris 380 kr )

Fredag 7 juli kl 17.30 Gräsgården, Vadstena
Genrep av Romeo och Julia 
- Shakespeare på Gräsgården
kl 17.30 Vi börjar med en introduktion av årets föreställning.
kl 18.30 Romeo och Julia
Pris: 80:- inkl introduktion, fika och föreställning

Onsdag 21 juni kl.19.00 Grebo
Klockaregårdens trädgård
Genrep av "EN SVENSK TIGER"

Torsdag 25 maj kl. 19.00 Löfstad slott
Genrep av Ringleken

Tisdag 23 och onsdag 24 maj kl. 14.00 Löfstad slott
Publikrep av Ringleken

Lördag 20 maj kl 16.00
LasseMajas Detektivbyrå

Linköping: 7 april - 14 maj
Dissekering av ett snöfall

Onsdagen den 10 maj kl 18.00 på Skådebanan
Designkväll Rubber Deco

Söndag 7 maj 15.00 Crusellhallen,
Linköping Konsert & Kongress
Sing-a-long

Tisdag 25 april, kl 19.00, Sagateatern
Kality

Söndag 23 april kl 18.00 Crusellhallen , Konsert & Kongress , Linköping 
FRAMTIDSKONSERTEN!

Onsdag 19 april  kl 19.30
Crescendo i Norrköping
Tomas Janzon Trio

Onsdag 19 april, kl 19.00,
ung scen/öst, Blackboxen
Landet Inuti

Onsdag 12 april  kl 19.30
Crescendo i Norrköping
Louise Hoffsten

Tisdag 11 april, kl 19.00,
Sagateatern
Stormen

Måndag 10 april kl  18.00
Designkväll för Skådebanans medlemmar

Onsdag 5 april  kl 19.30
Crescendo I Norrköping
Agnes Persson Group 

Torsdag 30 mars 19:00 Crusellhallen,
inköping Konsert & Kongress
Eldfågeln

Onsdag 29 mars  kl 19.30
Crescendo i Norrköping
CajsaStina Åkerström

Tisdag 21 mars, kl 19.00, Sagateatern
Utan Maskinen är vi intet

Onsdag 15 mars kl 19.30
Crescendo i Norrköping
Duo Naranjo- Weurlander

Onsdag 15 mars kl 17.00
Skådebanans Årsmöte på NP33, Norrköping
Visning av NP33's  utställnigar 

Tisdag 14 mars,  kl 19.00,
Sagateatern (dans)
Hyperfruit 

Onsdag 8 mars kl 19.30
Crescendo i Norrköping
Angela Brown

Torsdag 23 februari 19:00
rusellhallen, Linköping Konsert & Kongress
Mäktiga Mästerverk

Onsdag 22 feb, kl 19.00,
Sagateatern
Hemlängtan (Romeo & Julia Kören)

Onsdag 22 februari kl 19.30
Crescendo i Norrköping
Karin Rudefelt & Dr Blues

Onsdag 15 februari kl 19.30
Crescendo i Norrköping
Vocation

Onsdag 15 februari kl 17.30 - ca 19.00
Skådebanan ( inställt )
Nordisk matkultur

Tisdag 14 februari kl 19.00
Sagateatern
Medan klockan tickar

Onsdag 8 februari  kl 19.30 
Crescendo i Norrköping
Red Hot Jazz Band

Onsdag 8 februari,  kl 19,00
Sagateatern
Özz Nûjen är Rikard III

Onsdag 1 februari  kl 19:30
Crescendo i Norrköping
Isabella Lundgren med
Carl Bagge Trio


Onsdag 25 januari kl 19.30
Crescendo i Norrköping
Hardes Big Band

Torsdag 5 januari 18:00
Linköping Konsert & Kongress
Galakonsert
 

aktiviteter 2016

Tidigare aktiviteter andra år

Ideell Kulturallians Östergötland
Nu bildar vi förening!

Tisdag 7 mars kl 18.00 Skådebanan, Drottninggatan 40, Linköping
Nätverket Ideell Kulturallians Östergötland bjuder in till möte om föreningsbildande
Nätverket Ideell Kulturallians Östergötland (IKA-Ö) bjuder här in kulturaktörer på regional nivå till ett möte för att avgöra om vi ska gå ett steg vidare och bilda en förening för att öka vår regionala tyngd.

Anmälan: Anmälan senast den 28 februari till Ulrika Cederberg på Skådebanan, per mejl. ulrika@skadebanan.nu
Skriv ”Anmälan föreningsbildande”, namn, organisation, tel-nr och mejladress och om du har särskilda mat-önskemål. 

Läs mer om Ideell Kulturallians här

Frågor: 
Ulrika Cederberg, Skådebanan, tel 013-12 88 73,
e-post ulrika@skadebanan.nu 
Ulf Thörn, Riksteatern Östergötland, tel 070-395 55 16,
e-post ulf.thorn@riksteatern.se

Arbetsgruppen för Ideell Kulturallians Östergötland 
Ulrika Cederberg, Skådebanan 
Lena Lundman och Ulf Thörn, Riksteatern Östergötland 
Ulf Hageström Svensson, Svenska Folkdansringen 
Peter Warma, Studiefrämjandet
www.ideellkultur.se

Utbudsdag med Kultur för äldre 8 mars på Sagateatern, Linköping 
Skådebanan har i uppdrag från Region Östergötland att arbeta fram en utbudkatalog med Kultur för dig som arbetar inom äldreomsorgen.

I samma uppdrag ligger även att arrangera en utbudsdag där olika arrangemang presenteras, du får information om hur du praktiskt bokar arrangemang och lite smått och gott som kan vara bra att veta.

Läs gärna mer i bifogad fil om Utbudsdagen