Om oss

Jessica Steje, verksamhetsledare
0760-244161

Cecilia Gidmark, administratör
0730-96 04 98

Anders Lindkvist, ordförande
 

Skådebanan Östergötland är en ideell kulturförening med uppgift att ur ett rättviseperspektiv göra konsten och kulturen tillgänglig för alla och väcka människors intresse för konst och kultur. Med konst menas här all slags konst utan kommersiellt uppsåt; scen-, musik-, bildkonst och skönlitteratur. Vi är partiopolitiskt och religiöst obundna och medverkar till ett dynamiskt och berikande kulturliv i hela länet, genom samverkan eller på eget inititativ, med olika projekt och arrangemang.  Vi finansieras främst av medel från Kulturrådet, Region Östergötland och Linköpings kommun. Vissa av våra utställningar får stöd från Riksförbundet Sveriges Konstföreningar. 
Här hittar du våra stadgar och här finns Riksskådebanans idédokument som djupare förklarar idé och syfte med verksamheten.

Vi arbetar också med olika typer av rabatter, erbjudanden och medlemsförmåner för att inspirera till kulturella möten och resor.

Skådebanan Östergötland utgår från ett 1800-talshus hus i Trädgårdsföreningen i Linköping. Där finns reception, administration och InfoPoint med turistinformation. Här finns också Galleri Skådebanan där vi erbjuder minst 8 utställningar per år, med uppdrag samtidskonst. Vi får ansökningar från konstnärer, allt från den nyetablerade till den mer erfarna. Läs mer under Galleri.

Det finns 8 regionala skådebanor i Sverige. Riksskådebanan samlar oss i ett gemensamt uppdrag som handlar om att mäkla möten mellan konst, kultur och människor. Här finns länkar till respektive skådebana:
Riksskådebanan
Norrbotten
Dalarna
Västmanland
Stockholm
Jönköpings län
Västra Götaland
Södra Regionen

Skådebanans styrelse 2024
Ordförande: Anders Lindkvist
Kassör: Per Larsson
Ledamöter:
Saad Hajo
Elizabeth Carlsson
Cecilia Lindheimer
Hasti Radpour, ersättare
Jessica Steje, adjungerande sekreterare

Mail
info@skadebanan.nu
Adress
Vi finns i Trädgårdsföreningen, Linköping. Närmare bestämt i det vänstra huset, precis vid entrén till trädgårdsföreningen.
Nya Skådebanan i Östergötland
Drottninggatan 40
582 27 Linköping

Swish 1233078896
Nordea Plusgiro 413472-2